Home
20 . 10 . 2020
Primaria Municipiului Fetesti - Site Oficial
Comunicat - Floare de Baragan
Marţi, 07 Iunie 2011 13:27

  

  

   Săptămâna trecută s-a desfășurat cea de-a XIV –a ediție  a Festivalului Internațional de Folclor „Floare de pe Bărăgan”.
   Evenimentul de la Fetești a debutat sâmbătă, 4iunie, la Casa municipală de Cultură, „Sala Lumina”, ora 1830, cu primirea oficială a Ansamblului Folcloric “Chodowiacy” din Polonia.
   Ansamblul Folcloric “Chodowiacy” a luat ființă în anul 1972 în regiunea Podlasie. Acest ansamblu își desfășoară activitatea  sub coordonarea Centrului de Cultură și artă din Siedlce. Grupul este format din 60 de tineri: soliști vocali, dansatori și muzicieni. Aceștia au vârste cuprinse între 10 și 26 de ani.


   Primarul municipiului Fetești, domnul Gheorghe Catrinoiu, le-a urat gazdelor din Polonia un bun venit în mica noastră localitate și a făcut schimb de suveniruri cu liderul ansamblului. Cei prezenti la festivitate s-au deplasat la Grădina de Vară unde ansamblul “Chodowiacy” a sustinut un spectacol.
   În deschiderea acestuia grupurile de dans ale Casei de Cultură Fetești “Steluțele”, “Style” și “Primavera” au pregătit un moment special care a fost apreciat de public și de oaspeții din Polonia.
   Atmosfera a fost extraordinară, publicul fiind încântat de dansurile tradiționale poloneze dar și de cele tradiționale românești.
 
Comunicat - Cladiri Spital si Iluminat Stradal
Marţi, 24 Mai 2011 08:17

   Primăria municipiului Fetești, la initiativa domnului Primar Gheorghe Catrinoiu, execută prin Direcția de Administrare  a Domeniului Public amenajarea și modernizarea clădirilor și a incintei vechiului spital.
   Lucrările ce sunt efectuate de către Serviciul Construcții, Drumuri și Iluminat Public din cadrul D.A.D.P. constau în:
o Repararea și împrejmuirea incintei prin montarea de plăci și stâlpi din beton;
o Igienizarea  prin văruire și vopsire a clădirilor: Administrativ și Corp de Gardă;
o Refacerea iluminatului în incinta fostului spital.
   În incintele Administrativ si Corp de Gardă vor fi mutate Serviciul Public de Asistență Socială și Serviciul de Poliție Locală din cadrul Primăriei municipiului Fetești.
   De asemenea, a demarat modernizarea și reabilitarea rețelei de iluminat public stradal și a celei casnice, în cartierul Fetești Oraș. Lucrările sunt finanțate de către SC Enel SA.
   Acestea vor fi efectuate în perioada mai – iunie a.c., pe străzile Eroilor, Nordului, Avram Iancu, Ion Creangă, Muncii, Nucilor, Eforiei, și constau în:
 Înlocuirea stâlpilor;
 Înlocuirea rețelelor casnice si pentru iluminatul public stradal;
 Înlocuirea lămpilor de pe stâlpii vechi pe cei noi.
   Programul efectiv de lucru este cuprins in intervalul orar 07.30 - 15.30.
   Primarul municipiului Fetești, domnul Gheorghe Catrinoiu, a declarat că pe durata efectuării lucrărilor de reabilitare vor avea loc întreruperi ale iluminatului public stradal, iar durata aceastora depinde de complexitatea lucrărilor ce vor fi efectuate.
   Prin această reabilitare vor fi eliminate avariile la rețeau de iluminat public stradal, a mai declarat edilul Feteștiului.
   Lucrările vor continua, în cartierul Fetești Oraș, în zona cuprinsă între strada Mihai Viteazul (lângă poștă) și intersecția cu “Autostrada Soarelui”(A2).

PRIMARUL MUNICIPIULUI FETESTI,
Gheorghe Catrinoiu

 
Comunicat - Actiune Curatenie
Luni, 02 Mai 2011 14:05

   Primăria și Consiliul Local Fetești, în colaborare cu unitățile de învățământ din localitate, la initiativa domnului primar Gheorghe Catrinoiu, au derulat vineri 29.04.2011, acțiunea de curățenie “Iubind și ajutând mediul te ajuți pe tine și pe cei de lîngă tine. Demonstrează că îți pasă.”
   Peste 760 de voluntari au colectat deșeurile din următoarele zone:
1. Strada Grădinilor (către GSPD);
2. Parcul Trandafirilor;
3. Strada Borcea (zona digului din spatele caselor);
4. Zona strada Tineretului, strada Promenadei (Blocuri Z și G), strada Călărași (gară si pod);
5. Parc Central (blocuri V,A,G);
6. Strada Mihail Sadoveanu, strada Abatorului (zona Autostradă);
7. Rampa CFR, strada Independenței, ieșire str. Țăndărei (zona CAP);
8. Zona Buliga (stația de autobuz – ieșire către comuna Borcea);
9. Zona Policlinică – Avion (blocuri T, F, Bară, MAN);
10. Zona Vest și zona piața agroalimentară;
11. Parc Monument.
   Zona acoperită a fost de cca. 7% din suprafața totală de teren intravilan a municipiului.
   Campania a avut ca impact crearea cadrului instituțional și operațional pentru desfășurarea de noi acțiuni de ecologizare și responsabilizare a cetățenilor cu privire la atitudinea față de mediu.
   Primarul municipiului Fetești, domnul Gheorghe Catrinoiu a declarat că în urma acțiunii desfășurate au fost colectate aproximativ 5000 kg deșeuri, ce au fost depozitate la stația de transfer. De asemenea, edilul localității le adresează mulțumiri elevilor, cadrelor didactice și angajaților primăriei implicati în această acțiune.

PRIMARUL MUNICIPIULUI FETESTI,
Gheorghe Catrinoiu

 
Comunicat - Port Turistic
Marţi, 26 Aprilie 2011 14:07

   Feteștenii vor avea, în curând, un port turistic. Proiectul a fost demarat la inițiativa primarului municipiului Fetești, dl. Gheorghe Catrinoiu.
   Prin H.G. nr. 120/2010, publicată în Monitorul Oficial nr. 250/ 08.04.2011, privind aprobarea listei cuprinzând programele şi proiectele de investiţii în turism şi a surselor de finanţare a documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor de execuţie a programelor şi obiectivelor de investiţii în turism proiectul administrației publice feteștene  a fost declarat eligibil si ocupă poziția nr. 51.
   Potrivit primelor schiţe, portul va fi unul pentru ambarcaţiuni de mici dimensiuni, va avea deschidere la braţul Borcea şi se va întinde pe o suprafaţă de 1 ha.
   Amenajarea portului va aduce o serie de avantaje economice şi turistice în municipiul Feteşti. În primul rând, se vor crea locuri de muncă în perioada construcţiei investiţiei şi în momentul în care portul va deveni funcţional, în timp, autorităţile locale îşi doresc ca acest proiect să atragă investiţii masive precum construcţia unor hoteluri, moteluri, restaurante, cafenele, firme de turism, societăţi pentru închirieri de maşini, deschiderea unei şcoli de navigat, showroom-uri pentru vânzarea de ambarcaţiuni.
   Primarul municipiului Fetești, dl. Gheorghe Catrinoiu, a declarat că din punct de vedere economic şi turistic trebuie să ne dezvoltăm cât mai repede şi să atragem cât mai mulţi investitori. Este păcat că un număr mare de turişti când vin spre mare să treacă pe lângă Feteşti fără să vină la noi în municipiu.
   Încercăm să atragem cât mai mulţi turişti şi oameni de afaceri şi sunt convins că portul este un proiect foarte atractiv, o adevărată provocare pentru oamenii de business din România, a mai declarat edilul Feteștiului.


PRIMARUL MUNICIPIULUI FETESTI,
Gheorghe Catrinoiu

 
Comunicat DADP - Lucrari de primavara
Marţi, 12 Aprilie 2011 21:34

   Primăria municipiului Fetești, la initiativa domnului Primar Gheorghe Catrinoiu, execută , ca în fiecare an, prin Direcția de Administrare  a Domeniului Public lucrările curente de primăvară și anume:
- igienizarea și amenajarea spațiilor verzi, plantarea materialului dendrofloricol;
- toaletarea  și elagajul pomilor;
- văruire bordurilor și a pomilor, ș.a.
   Pe lângă lucrările curente aferente sezonului, DADP execută, încă de săptămâna trecută, lucrări de plombare a gropilor și denivelărilor cauzate de diferitele lucrări ce au fost executate în urma avariilor survenite la rețeau de apă și canalizare, dar și de factorii atmosferici și de mediu din această iarnă. Au fost vizate străzile Prelungirea Grâușor, 22 decembrie, Armatei, Oștirii, cartierul ce aparține asociație de locatari numărul 3.Lucrările vor continua pe străzile General Averescu, Octavian Goga și Ceahlăului.
   Deținătorii de autoturisme și participanții la trafic sunt rugați să evite zonele respective pentru a nu îngreuna executarea lucrărilor.
   De asemenea, începând de luni (11.04.2011) se execută lucrări pentru amenajarea unei parcări în zona sediului Primărie municipiului Fetești, ce va avea disponibile 20 de locuri.
   Primarul municipiului Fetești, dl. Gheorghe Catrinoiu, face un apel către toți cetățeni municipiului Fetești să nu distrugă spațiile verzi, materialul dendrofloricol, mobilerul urban și să păstreze curățenia localității. În acest sens vor fi montate și avertizoare.
   Totodată, dacă sunteți martorii unei acțiuni de distrugere a spațiilor verzi, materialului dendrofloricol și a  mobilerul urban sesizați în cel mai scurt timp Poliția Locală la numărul de telefon 0733 / 449.900, a mai precizat edilul Feteștiului.
   Conform HCL 62 / 09.10.2008 completată de HCL 37 / 31.03.2010 pentru distrugere amenzile sunt cuprinse între 200 și 1000 de lei pentru persoanele fizice și între 500 si 2000 de lei pentru persoanele juridice.

PRIMARUL MUNICIPIULUI FETESTI,
ing. Gheorghe Catrinoiu

 
Anunt - Taxa stradala
Miercuri, 23 Martie 2011 17:44
TAXA FOLOSIRE TRAMĂ STRADALĂ DE CĂTRE AUTOVEHICULELE DE TRANSPORT MARFĂ ŞI PERSOANE PE RAZA MUNICIPIULUI FETESTI PE
STRĂZILE DE TRAFIC MEDIU SI GREU
 
Anunt Public nr. 4757/22.03.2011
Marţi, 22 Martie 2011 16:25


   APM Ialomita si Primaria mun.Fetesti cu sediul in mun.Fetesti, str.Calarasi,nr.595,bl.CF3,sc.A,et.3,jud.Ialomita titulara a planului "PUZ Zona Centrala Fetesti-Gara" - in mun.Fetesti, str.Calarasi, zona centrala Fetesti - Gara - zona studiata cuprinde atat zone din domeniul public al Consiliului Local Fetesti conform certificat de urbanism nr.154/24.06.2010 emis de Primaria mun.Fetesti,anunta publicul interesat asupra deciziei etapei de incadrare:

 - nu este necesara evaluarea de mediu urmand a fi supus planul procedurii de adoptare fara aviz de mediu.

   Informatiile privind potentialul impact asupra mediului al planului propus,pot fi consultate la sediul APM Ialomita, loc.Slobozia, str.M Viteazu, nr.1, in zilele de luni-joi intre orele 8.00-16.30 si vineri 8.00-14.00.
   Observatiile publicului interesat se primesc zilnic, la sediul APM Ialomita in termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anuntului.

Primar,
Ing. Gheorghe Catrinoiu

 
Anunt Important
Miercuri, 09 Martie 2011 13:37

CENTRUL ZONAL INTERJUDETEAN
SECŢIA APA - CANAL FETEŞTI

ANUNŢ IMPORTANT

   Din cauza  vechimii reţelei de distribuţie a apei potabile,pentru preintampinarea apariţiei fenomenului de turbiditate a apei potabile, SCRAJ A SA. CONSTANTA ,Secţia Apa Canal Feteşti, informează locuitorii cartierelor Feteşti -Gara si Colonişti din municipiul Feteşti,ca in data de 10.03.2011 intre orele 09 - 16ul se va efectua spălarea relelei de apa ,motiv pentru care furnizarea serviciului in acest interval orar va fi intrerupta.
   Deasemenea,mai facem menţiunea ca aceasta măsura vine ca o completare a discuţiilor purtate de către conducerea societăţii cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari in data de 04.03.2011 cu privire la calitatea apei furnizate de către societatea noastră.

Def Sectie
Ing. Dorin Stoian

 
Anunt - Capturare Caini
Vineri, 18 Februarie 2011 17:10

   Primăria municipiului Fetești prin Direcția de Administrare a Domeniului Public, a început luna aceasta acțiunea de capturare a câinilor comunitari.
   Aceștia vor fi transportați la adăpostul special amenajat pe strada Unirii, unde vor fi examinați de către un medic veterinar autorizat.
   Adăpostul este înregistrat la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița prin Certificatul de Inregistrare nr. 0007/13.01.2011.
   După examinarea de la adăpost, medicul constată starea de sănătate a animalelor, iar cei care sunt bolnavi cronic sau incurabil vor fi eutanasiați conform prevederilor legale.
   Câinii care sunt declarați sănătoși vor fi sterilizați ( atât masculii cât și femelele), deparazitați, vaccinați antirabic și identificați prin tatuare sau crotaliu. Taxa pentru manoperă pe care o percepe medicul veterinar, în coformitate cu prevederile legale și stabilită prin contract, este de 50 lei/câine (fără medicamente ș.a.).
   Revendicarea sau adoptarea unui câine se face în termen de 14 zile de la capturare, pe baza unei declarații-angajament și cu achitarea taxei ce reprezintă cheltuielile medicale și de întreținere. După depășirea termenului de 14 zile câinii vor fi eliberați în teritoriu, conform reglementărilor din domeniu.
   Relații suplimentare și sesizări la numărul de telefon 0243 / 364.458 – Direcția de Administrare a Domeniului Public Fetești.

PRIMARUL MUNICIPIULUI FETEȘTI,
ing. Gheorghe Catrinoiu

 
Mai multe articole..
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Pagina 43 din 50
Romanian Bulgarian English French German Italian Portuguese Spanish
Plan Local de Apărare Împotriva Inundațiilor pe Perioada 2018-2021 *** CLSU Fetești

Date Caracteristice de Aparare a Obiectivelor Inundabile (PDF)

Plan de Situatie 1 (PDF)

Plan de Situatie 2 (PDF)

Facebook - Primaria Fetesti
WIFI4EU
Directii, Servicii si Compartimente
Informare Publica
Informatii
Economie
Proiecte
Centru Media
Actualizat la: 13-10-2020.
by Xtin Computers

Acest website foloseste cookies pentru a imbunatati navigatia si alte functii. Utilizand acest website, acceptati ca putem plasa aceste tipuri de informatii in dispozitivul dumneavoastra. Pentru a afla mai multe despre cookies si cum le puteti sterge, consultati politica de cookies.

Accept cookies.
EU Cookie Directive